Aardappelsoep

Dit weekend maar weer eens verse bouillon opgezet. Grote pan van 5 liter en dan invriezen per liter voor later gebruik.
aard-soep-verse-boullion
Maar natuurlijk meteen een deel gebruikt om een heerlijke aardappelsoep te maken.
Mevr. Proeven heeft daarnaast een mooi brood gebakken met pesto van geitenkaas.
Smullen maar..

Ingredienten:

  • 150 gr spekblokjes
  • 1 uitje fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 75 gr boter
  • 750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • bouget garni (blaadje laurier, 2 takjes tijm, peterselie, stuk prei)
  • 1 liter (verse) bouillon
  • 2 el zure room
  • 2 el klein gesneden bieslook

aard-soep-ingredienten

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in een koekenpan uit en houd ze apart.
Fruit intussen de ui en knoflook in een deel van de boter Zacht
Voeg de rest van de boter en de blokjes aardappel toe en bak oa. 4 minuten.

Voeg het bouquet garni toe.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep 10 à 12 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Verwijder het bouquet garni. Pureer de soep en breng op smaak met de zure room.
Verwarm de soep en bestrooi deze voor het serveren met de spekblokjes en bieslook.
aard-soep-groenten-zure-room-erbij

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor: 6 personen
Bereiding: koken
Keuken: Nederlands
Type: Hoofdgerecht
Seizoen: winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *