Auberginekaviaar

Ingredienten:
2 aubergines
50 cc olijfolie
sap van een halve citroen
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 kleine ui
4 tomaten
zout en peper
theelepeltje suiker

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De aubergines goed invetten met olijfolie en gedurende 40 minuten in de oven plaatsen.
Ui en knoflook fijnhakken.
Paprika’s in kleine dobbelsteentjes snijden.
Tomaten ontvellen, ontpitten en fijnhakken.
In een pan de olijfolie verhitten en hierin ui, paprika, knoflook en tomaat aanstoven.
De aubergines pellen en het vruchtvlees fijnhakken of in de keukenmachine pureren.
Alle ingrediënten mengen, op smaak brengen en in een geoliede vuurvaste schaal doen.
Afdekken met ovenpapier (licht ingewreven met olijfolie) en de schaal gedurende 30 minuten in de oven plaatsen.

Bereidingstijd: 90
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *