bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is dat nu brood of is het een cake.. Het is schijnbaar geen van beide. Het is namelijk bananenbrood. Mevrouw Proeven is nogal van het bakken en zag dit recept staan in dat blad van die zaanse grootgrutter. Zag er lekker uit en het is een echt recept voor de pasen. Hij staat op dit moment af te koelen op het aanrecht en ik moet zeggen het ruikt heerlijk. Het deeg was ook heerlijk, ik mag namelijk net als bij mijn moeder vroeger de spatel aflikken. Kan haast niet wachten dat ie genoeg is afgekoeld om te kunnen proeven.

bananenbrood-klaar-smullen-maar

Ingredienten :

  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g boter, op
  • kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 klein pakje monchou
  • 300 g banaan, gepeld en fijngeprakt

bananenbrood-banaan-prakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun u het brood later makkelijk uit de vorm halen.
2. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.
3. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
4. Schep de banaan erdoor. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Lekker met boter.

Soort : Nagerecht / gebak
Voor : 10 personen
Tijd :  175 min

Bananenbrood

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Bananenbrood
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *