Beurreck à la turque

Ingredienten:
4 flensjes (zonder suiker)
25 gram boter
25 gram bloem
1/4 liter melk
100 gram geraspte pittige kaas
cayennepeper
nootmuskaat
1 ei (dooier en wit gescheiden)
100 gram paneermeel
1 pakje tomato frito (Heinz)

Bereidingswijze:
Maak van de boter en de bloem een roux.(zie basisrecepten)
Al roerend met een garde de melk toevoegen, aan de kook brengen en blijven roeren terwijl de saus gedurende 5 minuten zachtjes kookt.
Nootmuskaat toevoegen.
Vooral goed over de bodem roeren want deze dikke saus zet gemakkelijk aan.)
Van het vuur weg de geraspte kaas door de dikke bechamelsaus roeren en op smaak brengen met zout en cayennepeper.
De flensjes bestrijken met de dikke kaassaus, 2 cm van de rand blijven.
De rand van de flensjes instrijken met losgeroerde eidooier en dichtvouwen. de randen goed dicht plakken
De flensjes paneren met eiwit en paneermeel en bakken in frituur op 180 graden.
De tomatensaus verwarmen en deze op de warme borden napperen.
De gefrituurde flensjes op een keukenpapier laten uitlekken en op de borden met tomatensaus serveren.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Voorgerecht
Keuken: Turks
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *