Champignons op Griekse wijze

Ingredienten:
400 gram kleine champignons
1 ui
2 knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
100 ml. droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels allesbinder
zout, witte peper
1 eetlepel geplette korianderzaadjes
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel tomatenketchup
4 blaadjes verse koriander

Bereidingswijze:
Ui in halve ringen snijden.
Champignons schoonmaken met keukenpapier.
Ui en champignons aanstoven in olijfolie.
Versnipperde knoflook, geplette koriander en laurierblad toevoegen en even aanfruiten.
Tomatenpuree en suiker er doorroeren.
Witte wijn toevoegen en 10 min. zachtjes laten sudderen.
Binden met allesbinder, tomatenketchup toevoegen.
Op smaak brengen en laten afkoelen.
Laurierblad verwijderen, op kleine bordjes doen en afwerken met een blaadje verse koriander.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Voorgerecht
Keuken: Grieks
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *