chapattis

Chapatti

De chapatti is eigenlijk de roti variant uit de Indiase keuken. Dit broodje als je het dat mag noemen word heel veel als bijgerecht geserveerd bij gerechten.

chapattis-klaar
Gaat meestal om de wat vochtigere gerechten of gerechten met een hoop saus. Het is een bijzonder simpel gerecht. Je moet alleen aan het chappatti meel zien te komen.
Wij hebben het bij de lokale Indiase supermarkt gehaald.
De chapatti moet je als laatste in open vuur poffen. Wij hebben dat de eerste keer met een vleesvork gedaan, maar was wel een hoop gepruts. Mevrouw Proeven had
dit keer het lumineuze idee om de kastanje pofpan te gebruiken. Dat werkte als een tierelier.
Die pan kan je wel krijgen bij een BBQ zaak of bijvoorbeel de intratuin.

Kastanjepofpan

Kastanjepofpan

Ingredienten:
150 gr chapatti meel (of half volkorenmeel en half tarwebloem)
snufje zout

Bereidingswijze:
Je begint met het meel te zeven en hierin een kuitje te maken. Daar giet je het water in en door rustig met een paar vingers te roeren neem je steeds wat bloem op.
Dit doe je tot een bal deeg hebt. Deze kneed je nog 8-10 minuten tot het glad en soepel is.
Dek de bal af met een natte theedoek en laat dit 30 minuten op een warme plaats staan.

Verdeel het deeg in 5 a 6 balletjes ter grootte van een golfbal. Van deze balletje rol mooi ronde plakjes van ongeveer 15 cm.
Bak de plakjes in een hete koekenpan en zodra ze een beetje bruine plekjes vertonen doe je ze meteen boven het open vuur of in ons geval de pofpan.
Je zult zien dat ze helemaal oppoffen.
De chapatti is nu klaar.

Houd de reeds gebakken warm op een bord afgedekt met aluminium folie in een oven op 80 gr.

Tip: je kunt de chapatti’s ook makkelijk invriezen voor later gebruik.

Voor: 6 a 8 chapatti’s
Tijd: 60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *