Croustade met gerookte vis en verse kaas

Ingredienten:
8 sneetjes wit casinobrood
2 plakken gerookte zalm (70 gram)
2 plakken gerookte heilbot (70 gram)
2 citroenen
200 gram kwark
100 gram biogarde
3 eetlepels olijfolie
30 gram boter
1 teentje knoflook
3 eetlepels versnipperde bieslook
zout en peper

Bereidingswijze:
Kwark mengen met zout, peper, biogarde, geperste knoflook en olijfolie.
Het kwarkmengsel afdekken en 30 minuten in de koelkast bewaren.
De gerookte vis in brede repen snijden, ruim bestrooien met vers gemalen peper, besprenkelen met sap van 1 citroen en 15 minuten hierin laten marineren.
De sneetjes casinobrood ontkorsten en aan beide zijden bakken in hete boter.
Citroen in plakjes en dan in driehoekjes snijden.
Schik de gebakken broodplakjes op bordjes doe op iedere plak een flinke eetlepel kwarkmengsel en beleg met de reepjes gerookte vis.
Ruim bestrooien met gesnipperde bieslook en afwerken met citroenplakjes.
Direct serveren.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *