drambuie

Drambuie

Voor een ieder die whisky iets te sterk vind.

Drambuie is een lekkere, kruidige likeur. Het zelf maken van Drambuie is niet moeilijk maar kost alleen wat geduld. Het voordeel van zelf maken is dat je het precies naar je eigen smaak kan maken. We hebben er zelf veel lol van gehad. Erg lekker in de winter bij het kampvuur bijvoorbeeld. Je kan ook alle ingrediënten aan iemand kado doen, inclusief het recept. Gegarandeerd succes!

drambuie

drambuie

Ingredienten:
Geduld, want nadat je de likeur gemaakt hebt, moet je een maand wachten.
Één liter whisky. De kwaliteit beïnvloed uiteraard de smaak van de likeur. Maar je hoeft geen dure Single Malt te nemen. Een liter bij DirckIII voor 14 euro beviel ons erg goed.
Één pond (500 gr) honing, gewone dunne honing.
Twee theelepels fijngeraspte sinaasappelschil. De sinaasappel eerst goed wassen en bij het raspen géén wit meenemen.
Drie eetlepels korianderzaadjes (Marokkaanse winkel).
Een grote, goed afsluitbare pot/fles waar dat alles in kan.

Bereidingswijze:

  1. Whiskey in de fles
  2. Honing erin oplossen
  3. Sinaasappelraspsel en korianderzaadjes toevoegen
  4. Lange maand wachten
  5. Zeven door een doek (kaasdoek/katoenen lap ofzo, geen theedoek als daar mogelijk wasmiddelresten in zitten)

Bereidingstijd: 0
Voor: 0 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Schots
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *