Erwtensoep (Snert)

Ingredienten:
500 gram spliterwten.
250 gram spekjes.
1 ui.
1 grote prei.
1 knolselderij met loof.
1 winterwortel.
1 aardappel.
1 rookworst (350 gram).
3 liter water.
maggi.
aromat.
zout en peper.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de prei in smalle ringen.
Schil de wortel en aardappel en snij deze in kleine blokjes.
Snij het loof van de knolselderij, was deze en snij de blaadjes fijn.
Snij het buitenste van de knolselderij weg en snij de knolselderij in kleine blokjes.
Rookworst in plakjes snijden.

Bereidingswijze :
Doe de spliterwten met het water in een pan en breng het aan de kook. Bak het spek in een koekenpan.
Met een schuimspaan het schuim eraf scheppen.
Met de deksel op de pan de soep 45 minuten zachtjes laten koken.
Af en toe doorroeren.
De groente, aardappelen, spek en selderieblad aan de soep toevoegen en 1,5 uur zachtjes laten koken.
Af en toe doorroeren.
Rookworst bijvoegen en weer 30 minuten zachjes laten pruttelen.
Soep op smaak maken met zout en peper, maggi en aromat.

Bereidingstijd: 140
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *