Exotische Rijstschotel

Ingredienten:
250 Gr Basmati rijst
6 bosuitjes, rode paprika, bleekselderijgemberbolletje, knoflook
mango, banaan, limoen
gezouten cashewnoten
bouillonpoeder, sambal, witte wijnazijn, olijfolie, gembersiroop
verse koriander, 1 tl piment, peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst met bouillonpoeder en piment
Schep paprika- en bleekselderijstukjes door de gare rijst, met de helft van het sap van de limoen en laat met gesloten deksel ca. 15 min staan
Meng koriander, helft van de bosui, gember en rest van de limoensap in een keukenmachine
Voeg uitgeperste knoflook toe, evenals sambal, azijn, gembersiroop, olie, peper en zout en wat water
Schep tot slot de rest van de bosui, stukjes mango en banaan en de cashewnoten door de rijst en verwarm nog even kort
Garneer met een plak mango en geef het sausje er apart bij

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Anders…
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *