Gebraden patrijs

Gebraden Patrijs

Superlekker een gebraden patrijs. Echt een feestelijk recept voor de kerst bijvoorbeeld.

Ingredienten:

  • 2 jonge partijzen
  • zout en peper
  • 2 patrijzenlevertjes
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 4 plakken doorregen spek (dun)
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 75 gr boter
  • 1/2 el olie
  • 1 dl witte wijn
  • peterselie takjes

Bereidingswijze:
Bestrooi de patrijzen van binnen en buiten met zout en peper. Bak de levertjes in wat boter gaar Prak ze fijn. Breng op smaak met zout peper en knoflook Besmeer de sneetjes brood met dit mengsel en rol ze op.

Stop dit in de buikholte. Wikkel om elke patrijs 2 plakje spek en zet dit vast met keukengaren.
Verhit de rest van de boter en olie en bak de patrijzen rondom bruin. Sluit de pan en bak ze onder af en toe keren in 35-35 min. gaar. Haal 15 min. voor het einde het spek van de patrijzen en doe de patrijzen weer in de pan.
Leg de patrijzen op een schaal en schik het spek erop en garneer met takjes peterselie. Schenk een deel van het braadvet weg en maak met de wijn en zout en peper hier een jus van

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *