Gehakt Brie Taart

Ingredienten:
400 gr. rundergehakt, 1 ui,
2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree,
flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons,
1 rode paprika, pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:
Ui snipperen, knoflook hakken, courgette en paprika in blokjes,
champignons in plakjes, brie in dunne plakken,
bladerdeeg uitspreiden om te laten ontdooien.
De taart vorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
Ui fruiten, knoflook toevoegen, gehakt rul bakken,
kruiden met liefst verse kruiden.
Scheutje rode wijn erbij. Groente toevoegen.
Paar minuten roerbakken tot de rode wijn en
overig vocht verdampt is.
Tomatenpuree erbij en nog eventjes laten pruttelen.
Daarna de inhoud van de pan in een groot
vergiet overdoen en laten uitdruipen.
Het gehaktmengsel in de taartvorm doen.
Afdekken met een laagje brie
en de taart sluiten met bladerdeeg
(in midden een klein gat openlaten).
Ongeveer 45 min. in voorverwarmde oven bakken.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *