Geroosterde vis

Ingredienten:
1 kg gefileerde vis, bijvoorbeeld roodbaars en/of zeewolf
2 eetlepels geraspte gemberwortel
3 heel fijn gehakte teentjes knoflook
1 1/2 theelepel zout
4 theelepels koriander (ketoembar, toko)
2 theelepels garam massala (kerriemengsel, toko of zelf samengesteld)
1/2 theelepel cayennepeper
3 eetlepels citroensap
2-2 1/2 dl yoghurt, 2 uur uitgelekt
2 eetlepels bloem
(1 eetlepel gembersiroop)

Bereidingswijze:
Was en droog de vis en snijd hem in blokjes van 3 x 3 cm.
Meng voor de marinade alle overige ingrediënten.
Schep de stukjes vis voorzichtig door de marinade (de vis moet goed bedekt zijn) en laat de vis ± 30 minuten marineren.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Steek de blokjes vis aan roosterpennen (4 à 5 stukjes vis per pen).

Grilleer de blokjes vis ± 10 cm onder de grill 6-8 minuten en keer ze tijdens het roosteren enkele malen.

Serveer de geroosterde vis met rijst of chapati’s.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Grillen (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *