Gestoofde witlof met rozijnen en ananas

Gestoofde witlof met rozijnen en ananas

Ingredienten:

  • 800 g witlof
  • 1 klein blikje ananas
  • handvol rozijnen
  • zout
  • vers gemalen peper
  • maizena

Bereidingswijze:
Maak de witlof schoon; snijd hem in repen van ongeveer 2 cm. breed. Was hem goed en doe hem in een pan met aanhangend water en wat zout. Doe daar een handvol rozijnen bij. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken. Giet af en bewaar het vocht. Snijd ananas intussen in stukjes. Vul het vocht aan met ananassap tot 1 dl. samen. Bij teveel kookvocht dit aanpassen. Bind dit met maizena tot een tamelijk dikke saus. Verwarm eerst de ananasstukjes goed en doe daarna de witlof erbij. Verwarm al roerend heel goed door.Maal er intussen peper over. Lekker bij biefstukje met aardappels, gekookt of puree. Rijst kan ook goed.

Bereidingstijd: 20 min
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen:

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Gestoofde witlof met rozijnen en ananas
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *