Gevulde patrijs

Ingredienten:
* 4 patrijzen met hart en lever
* 4 lange repen spek
* 250 gr. ongepelde noten
* 100 gr. gewelde rozijnen
* 2 dl. olie
* 1 dl. cognac
* 1 ui
* 1 worteltje
* peterselie
* 4 sneetjes oud brood
* 50 gr. boter of margarine
* zout en peper

Bereidingswijze:
Week de noten in de olie om het pellen te vergemakkelijken.
Plet de gepelde noten in een vijzel of gebruik de deegrol.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui met het kleingesneden worteltje.
Voeg de kleingesneden harten, de levers, de noten, de rozijnen en het kleingesneden brood toe en meng dit.
Vul de patrijzen met het mengsel en bestrooi de buitenkant met peper.
Omwikkel de patrijzen met het spek en plaats ze in een ingevette ovenschaal in een voorverwarmde oven (175 graden),
gedurende ca. 40 minuten.
Bestrijk de patrijzen regelmatig met het braadvocht. Neem de schaal uit de oven en voeg de cognac toe.
Flambeer eventueel maar pas op wanneer er een afzuigkap aanstaat!
Controleer de gaarheid en plaats de schaal nog eventueel 5-10 minuten terug in de oven.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *