Grietfilet Gratinee

Ingredienten:
4 stukken grietfilet
1 teen knoflook
Scheutje slaolie
Beetje boter
zout
2 eetlepels fijngehakte dille
8 plakjes rookkaas

Bereidingswijze:
Verhit de grill voor op de hoogste stand.
Pel het teentje knoflook en snijd het in 3 lange stukjes.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
Verhit de slaolie met de boter en de knoflook in een ruime koekepan. Bak de visfilets in het hete vet bruin en bijna gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets).
Leg de vis in een ovenvaste schaal. Strooi er wat zout en de dille over. Leg de plakjes rookkaas op de filets en zet de schaal direct onder de hete grill. Laat de kaas snel smelten en goudbruin worden. Garneer met de toefjes dille.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *