Groente taart

Ingredienten:
7 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 losgeklopt ei, 50 gram boter, 400 gram kleine uitjes, 1 ongeschilde courgette in reepjes, 250 gram kleine champignons, 150 gram shii-take, 1 blik artisjokbodems (uitgelekt) in vieren, 250 gram kerstomaatjes, 20 gram ontpitte zwarte olijven, 2 deciliter crème fraîche, zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 100 gram grofgeraspte mozzarella, extra nodig: een ingevette springvorm met een doorsnede van 24 cm, bakpapier, en een steunvulling.

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 Graden. De plakjes deeg op elkaar uitrollen tot een cirkel van circa 33 centimeter doorsnede.
Uit de deegrestjes paddestoelen snijden.
De vorm met de deegcirkel bekleden, de bodem met een vork inprikken.
Het deeg bekleden met bakpapier en verzwaren met de steunvulling.
De deegrand en paddenstoeltjes met ei bestrijken. De bodem in het midden van de oven 20 minuten bakken.
Het papier en de vulling verwijderen en de deegbodem en paddenstoeltjes nog circa 10 minuten bakken.
De vorm verwijderen.
In 30 gram boter de uitjes 10 minuten bakken. De courgette ca. 5 minuten meebakken.
In een andere pan in 20 gram boter de champignons en shii-take op hoog vuur circa 5 minuten bakken.
De paddestoelen door het courgettemengsel roeren.
De artisjokbodems, tomaatjes, olijven, crème fraîche, zout, peper, basilicum en bieslook erdoor roeren.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
Het groentemengsel op de deegbodem leggen, de mozzarella erover strooien en onder de grill circa 4 minuten lichtbruin laten kleuren.
De taart garneren met de deegpaddestoelen.

Bereidingstijd: 75
Voor: 5 personen.
Bereiding: Braden
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Snack
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *