Haaskarbonades met Champignons en Tijm

Ingredienten:
250 Champignons, 2 el Olijfolie, 4 Haaskarbonades, Boter, 2 dl Kippenbouillion,

1 tl fijngehakte Tijm, Peper en Zout, Boter.

Bereidingswijze:
Snijd de champignons in mooie stukjes (geen plakjes). Verhit de olie in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten goed bruin. Zet het vuur wat lager en laat ze in 12 a15 min gaar worden. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met een beetje peper en zout naar smaak en houd ze warm (bv in de oven op de warmhoud stand).

Verhit een beetje boter in dezelfde pan en bak de champignons bruin. Als ze bruin en gaar zijn neem je ze uit de pan en houd ook deze warm (je had de oven hier toch al voor in gebruik).Voeg de tijm en de boullion toe aan het vocht wat in de pan zit (de olie en de boter waar de karbonades en champignons in gebakken zijn) en laat het op een hoog vuur tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en klop er nog een eetlepel boter bij.

Verdeel de karbonades en de champignons over de borden en schep de saus erover.

TIP: is zeer lekker bij roergebakken spinazie

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *