Hamrolletjes met Spinazie

Ingredienten:
200 gr (kastanje)champignons,
8 plakjes ham, 2 el geraspte kaas, 2 el olijfolie,
1 snufje peper, 600 gr diepvriesspinazie, 1 ui, boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snipper de ui.
Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes aan.
Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur bruin
en laat het vocht verdampen.
Doe de spinazie over in een zeef en druk het vocht eruit.
Schep de spinazie door het champignonmengsel.
Voeg peper naar smaak toe.
Spreid de plakjes ham uit en verdeel de spinazie erover.
Rol de plakjes ham op, begin aan de korte kant
(als die eraan zit).
Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
Strooi de kaas erover en besprenkel
met vloeibare boter
of doe er wat vlokjes boter op.
Schuif de schaal in de oven
en laat de hamrolletjes
in ca. 15 minuten warm worden en de kaas licht kleuren.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *