Herten Stoofpot

Ingredienten:
· 500 gr. Hertepoulet
· 1 prei
· 1 blikje tomatenpuree
· 1 teentje knoflook
· 2 dl. rode wijn
· 1 el. citroensap of wijnazijn
· 1 dl. Slagroom
· peterselie
· selderie
· bieslook
· 5 cm. Winterwortel
· 1 el. oregano of basilicum
· 4 el. Allesbinder
· 60 gr. boter of margarine
· zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de hertepoulet klein en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee.
Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap,
de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten.
Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.

Bereidingstijd: 115
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *