Hertengoulash

Ingredienten:
· 600 gr. Hertepoulet
· 0,5 l. rode wijn
· 2 uien
· 2 goudrenetten
· 1 tl. Laurierpoeder
· 1 tl. Kruidnagelpoeder
· 1 tl. Nootmuskaat
· 1 tl. Kaneel
· 1 el ketjap benteng manis
· 1 tl. hete paprikapoeder of Spaanse peper
· 3 sneden ontbijtkoek
· bloem
· 3 el. Olijfolie
· zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de poulet klein of vraag dit de poelier.
Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden.
Laat het vlees hierin, onder af en toe keren, gedurende ca. 12 uur in de koelkast staan.
Zeef de marinade, bewaar deze en neem het hertevlees eruit.
Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het hertevlees met de uien rondom bruin.
Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap en de koek in blokjes toe
en sluit de pan. Stoof dit gedurende ca. 90 minuten.
Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 110
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *