Hertenkotelet met Honingsaus

Ingredienten:
· 4 hertenkoteletjes
· 3 el. Honing
· 2 uien
· 1 tl kerrie
· 1 el. Citroensap
· 1 tl. Tijm
· 2 el. Maïzena
· 2 dl. appelsap of sherry
· 50 gr. boter of margarine
· wildkruiden
· zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm 10 gr. boter in een pan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie.
Voeg de honing, het citroensap, de tijm en het sap toe en laat dit zachtjes pruttelen.
Verwarm de overige boter in een koe-kenpan en bak hierin de met wildkruiden
bestrooide hertekoteletjes aan beide zijden bruin (reken ca. 6-8 min. aan iedere kant).
Neem de koteletjes uit de pan en voeg de honingsaus toe.
Bind de honingsaus eventueel bij met de aangemengde maïzena en maak dit op
smaak af met peper.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *