Ierse Ossenstaart Stoofpot

Ingredienten:
4 uien
1 kg magere runderlapjes
2 el Boter (bakboter, geen margarine)
1 liter gebonden ossestaartsoep
1/4 L. rode wijn (Bordeaux)
1 theelepel salie
Bieslook

Bereidingswijze:
Uien en het vlees in Stukjes snijden. Boter verhitten in een braadpan. Vlees 3 minuten bakken. Daarna de soep, wijn, ui en salie erdoor roeren. Al roerend aan de kook brengen. Met deksel op pan vlees in ca. 5 uur zachtjes gaarsudderen. Af en toe roeren. Mocht het geheel tijdens het sudderen een beetje te dik worden kan je gerust met een beetje lauw water verdunnen.
Als laatste de bieslook erboven fijnknippen.

Bereidingstijd: 320
Voor: 6 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *