Indonesische kip

Ingredienten:
1,5 kg kippenbouten
1 grote ui, grof gesnipperd
2 theelepels knoflook, geperst
1 theelepel gemberwortel, versgeraspt
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gemalen peper
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel zout
3 reepjes citroenschil
4 dl kokosmelk
2,5 dl water
2 theelepels palmsuiker of bruine suiker

Bereidingswijze:
Spoel de kip af onder de kraan. Dep hem droog met keukenpapier en verwijder eventueel overtollig vet. Meng ui, knoflook en gember in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Breng de kip, het uimengsel en de overige ingrediënten in een grote pan langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt 45 minuten (of tot de kip gaar is) sudderen. Roer af en toe. Doe de kip in een schaal en verwijder de citroenschil. Breng de saus aan de kook, zet het vuur hoog en laat hem onafgedekt inkoken. Roer regelmatig. Braad de kip aan beide kanten bruin op een rooster in de hete oven. Serveer de kip met de saus of geef de saus er apart bij.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *