Italiaanse zoete uiensalade

Ingredienten:
Voor de salade:

1 grote zoete ui
1 kropje radicchio rosso (rode sla) of 1 zakje gemengde sla
1 sinaasappel
circa 12 zwarte olijven
desgewenst verse of gedroogde oregano

Voor de dressing:

1 eetlepel citroensap of azijn
zout en peper
1 theelepel honing
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Maak eerst de dressing: Roer het citroensap of de azijn, wat zout en peper en de honing in een kommetje door elkaar tot het zout en de honing zijn opgelost. Roer hierdoor de olijfolie.
Snijd de schoongemaakte ui in dunne plakken en maak de ringen los.
Leg ze op een bord en schep de dressing erover heen. Laat dit intrekken. – Maak de sla zonodig schoon en snijd het in smalle reepjes (Sla uit een zakje kan zo worden gebruikt).
Verdeel de sla over de borden.
Snijd de gepelde sinaasappel in plakken en verdeel dit, met het uitgelopen sap, over de sla.
Verdeel hierover de uienringen en bedruppel alles met de dressing die op het bord is achtergebleven.
Garneer de salade met de olijven en bestrooi het desgewenst met wat oregano.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *