Kabeljauw tapenade

Ingredienten:
200 g kabeljauwfilet
1 teentje knoflook
0,5 blikje ansjovis
200 g zwarte olijven zonder pit
4 el olijfolie
2 el kappertjes
p en z
1 citroen

Bereidingswijze:
Smoor de kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar in een bodempje water.
Voeg de knoflook, ansjovis, olijven, kappertjes, olijfolie en peper naar smaak toe.
Pureer het geheel in de keukenmachine of hak het fijn en wrijf het geheel, met de bolle kant van de lepel, in een kom tot een smeuïge massa.
Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te dun wordt.
Breng het geheel op smaak met citroen en eventueel nog wat peper & zout.
Dien dit op als smeerpaté met uienbrood.

Bereidingstijd: 20
Voor: personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *