Kalkoenragout met rode en groene groenten

Ingredienten:
2 dl kippenbouillon
1 takje bladselderij
250 g kalkoenfilet
25 g boter
1 tl kerriepoeder
25 g tarwebloem
125 ml slagroomSlagroom
75 g doperwtjes
1 rode paprika in zeer kleine stukjes
2 el bieslook,Bieslook geknipt
4 ragoutschelpen (bakjes kan ook)

Bereidingswijze:
Breng de bouillon met de selderij en de kalkoen aan de kook en kook de kalkoen in ± 10 min. helemaal gaar.
Neem de kalkoen uit de bouillon en zeef de bouillon. Pluk de kalkoen in reepjes.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer het kerriepoeder en de bloem erdoor.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.
Schep de doperwtjes en de paprika erdoor en laat de ragout 7 min. zachtjes koken. Schep de kalkoen en een deel van de bieslook erdoor en warm alles goed door.
Verwarm intussen de ragoutschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de ragoutschelpen op de borden en schep de ragout erin. Bestrooi met de rest van het bieslook.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *