Kerrie Kippesoep met rijst

Ingredienten:
8 dl kippebouillon.
75 gram rijst.
1 dunne prei.
200 gram kipfilet.
25 gram boter.
3-4 theelepels kerrie.
1/8 liter slagroom.
zout, vers gemalen peper.

Bereidingswijze:
Breng de bouillon aan de kook.
Strooi de rijst erin en laat dit 20 minuten (deksel erop) zachtjes koken.
Maak intussen de prei schoon, snijd hem in smalle ringen.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, en bestrooi deze met de kerrie.
Verhit de boter in de koekepan en roerbak de reepjes kip ca. 3 minuten.
Voeg nu de preiringen erbij en roerbak deze ca. 2 minuten mee.
Roer nu het kip/prei mengsel door de bouillon en voeg de slagroom toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: 505
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *