Kerst Kalkoen

Ingredienten:
Een kalkoen van ongeveer 2 kg, boter 100 gr, gerookte plakjes vet spek , koffieroom 1.1/2 dl, of slankroom zout/peper

Bereidingswijze:
Oven eerst voorverwarmen op 200 graden.

Kalkoen onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droog deppen. Buikholte bestrooien met peper en zout. Vullen met vulling naar keuze (kijk bij de basis gerechten naar een kalkoenvulling). Opening met satestokjes(of cocktail-prikkers) dichtsteken. Kalkoen bestrooien met peper en zout. In braadslee boter smelten. Kalkoen met borst naar boven in braadslee leggen. Borst bedekken met plakjes vetspek. In midden van de oven in ca. 1 3/4 uur gaarbraden. Regelmatig bedruipen met braadvet. (als kalkoen te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie.) Intussen schaal voorverwarmen. Kalkoen uit oven nemen en op warme schaal leggen. Spek en folie verwijderen. Braadslee met braadvet op vuur zetten. 1 dl. water en koffieroom erdoor roeren. Aanbaksel los roeren en aan de kook brengen e.v.t. bouillonpoeder erdoor doen om op smaak te brengen.

Bereidingstijd: 130
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *