Lamskorma

Ingredienten:
2 Uien
3 Teentjes Knoflook
2 Rode Pepers
2 Cm Verse Gember
90 Gr Garneeramandelen
1 Eetlepel Milde Currypasta
1 Theelepel Gemalen Kardemomfruit
1 Theelepel Kaneelpoeder
2 Eetlepels Olie
150 Gr Griekse Yoghurt
Zout
Peper
600 Gr Lamslapjes

Bereidingswijze:
Uien en knoflook pellen. Pepers schoonmaken en gember schillen.
Helft van ui fijnsnipperen. Rest van ui met knoflook, pepers en gemberwortel in keukenmachine pureren. Amandelen, currypasta, kardemom, kaneel en ca. 1 dl water toevoegen en alles tot fijne pasta mengen. In braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Kruidenpasta erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes mee fruiten. Yoghurt en 1 theelepel zout toevoegen en alles ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Lamsvlees in blokjes snijden en door saus scheppen. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd: 180
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *