Lamsragout

Ingredienten:
200 gram lamsvlees van de bout
peper, zout
1 plakje rauwe ham
1 ui
1 teentje knoflook
2 worteltjes
1 eetlepel olie
1 dl gezeefde tomaten (pak)
1 dl rode wijn
1 gedroogd chilipepertje

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snijd de ham klein. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee. Voeg de rauwe ham toe.
Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij. Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *