Lendebiefstuk uit de oven

Ingredienten:
1 Lendestuk van ongeveer 1.7 kg, 3 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1 el olijfolie, grof zout en grof gemalen peper, 5-6 rijpe tomaten in 5 mm dikke plakken, blaadjes van 1 flinke bos verse basilicum.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C

Maak met de punt van een mes sneetjes in het vlees en steek de plakjes knoflook erin. bestrijk het vlees met een in olijfolie gedoopt kwastje en wrijf het in met peper en zout. Leg het vlees op een rooster in een braadslee en braad het 15 minuten in de oven. Zet de oven dan op 180 °C en braad het vlees nog 20 minuten als het rood moet blijven van binnen en 25 minuten als je het medium wilt hebben. Haal het uit de oven en laat het 20 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken van 1-2 cm dik en leg deze op een schaal met de plakjes tomaat en de blaadjes basilicum ertussen.

Bereidingstijd: 60
Voor: 12 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *