Luikse salade

Ingredienten:
300 gram aardappel vastkokend
300 gram sperziebonen
150 gram spekblokjes
1/2 ui
2 eetlepels azijn
20 gram boter
zout, peper
enkele blaadjes peterselie

Bereidingswijze:
Aardappelen schillen, in plakjes snijden en 10 minuten koken.
Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken.
Ui versnipperen.
Peterselieblaadjes fijnhakken.
Spekblokjes in de boter licht bakken; ui, sperziebonen en aardappel toevoegen.
Alles goed omschudden en gehakte peterselie en azijn toevoegen.
Direct van het vuur weghalen en op smaak brengen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *