Mais Rode Pepermuffins

Ingredienten:
1 rood pepertje, 50 gr maiskorrels (blik), 75 gr fijn maismeel, 100 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 zakje gedroogde gist(inh.7 gram), 1/2 tl zout, 1 ei (M), 2 el lauwe melk, 50 gr koude boter.

Bereidingswijze:
Hak het rode pepertje fijn. Hak de uitgelekte mais grof. meng in een kom het maismeel met het bakmeel, de gist en het zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Voeg de melk toe en meng dit tot een samenhangend deeg. Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het deeg door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ca. 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het deeg in twee delen. Meng door de ene helft de peper en door de andere helft de mais. Vul de holten van een ingevette mini-muffinvorm voor de helft met het maisdeeg en de helft met het rode peperdeeg. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins iets afkoelen en neem ze uit de vorm.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Argentijns
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *