Maispannekoekjes

Ingredienten:
2 maïskolfen of 1 blikje maïs, 1 kop geroosterde pinda’s, 3 lente-uitjes, 2 tl verse gember (geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 tl djinten, 1 geklopt ei, 2 el rijstmeel, 1,25 dl arachide-olie

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Maïs van de kolf halen, Pinda’s roosteren (indien nodig), gember en knoflook raspen, lente-uitjes in stukken snijden.
Bereidingswijze:
Maïs, pinda’s, lente-uitjes, gember, knoflook en de djinten in de keukenmachine doen en vervolgens pureren. Doe de pure in een kom en voeg de ei en het rijstmeel toe en roer dit alles goed door. Olie verhitten. Het mengsel met eetlepels tegelijk in de pan doen en iets pletten. Op halfhoog vuur beide kanten van de koekjes goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *