Nassi Gorèng

Ingredienten:
400 gr Rijst
4 uitjes
3 teentjes knoflook
3 rode pepers of een beetje sambal
2 theel. trassi
1 theel. zout
50 gram boter of olie
200 gr Hamlap
100 gr gekookte garnalen of ham
1 prei
selderij
3 eieren

Bereidingswijze:
Snijdt de uitjes klein en fruit ze met zout in de wadjan of wok.
Voeg nu de geperste knoflook, de sambal of gesneden pepers,
en de trassi toe.
Vervolgens al roerend het aan blokjes gesneden hamlap.
Het vuur niet te hoog. Schep nu de gekookte rijst door
de kruiden en het vlees.
Haal de wadjan of wok van het vuur en meng de fijngesneden prei, selderij en de garnalen of ham erdoorheen.Bak van de 3 eieren een omelet, snijd deze in dunne reepjes en
leg ze netjes op de nassi.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *