Omelet tonijn truffelaardappel en broccoli

Tussen al het eet geweld  van de feestdagen hadden we even zin in iets makkelijks maar tevens gezond.
De omelet tonijn truffelaardappel en broccoli leek ons een prima kandidaat hiervoor.
tonijnomelet-aanbakken

Ingredienten:

  • 4 truffel aardappelen
  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 blikjes tonijnmoot (160 gr) in olijfolie (uitgelekt)
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 3 el zwarte olijven zonder pit
  • 8 eieren
  • peper en zout

Bereidingswijze:

De Oven alvast voor verwamen op 190 °C. Bekleed een springvorm of ovenschaal met bakpapier.
Snijd de trufel aardappeltjes in blokjes en blancheer ze ongeveer 5 minuten in flink zout water. Kook op het eind de broccoli 1 minuut mee. Giet dit daarna af.

tonijnomelet-truffel-aardappel-snijden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten en bak daarna de aardappelen en broccoli 1 minuten mee.
Maak de tonijn los met een vork. Schep het aardappel broccoli baksel in de vorm of ovenschaal. Verdeel hier de tonijn en olijven erover.
Klop de eieren los met de knoflook en peper en zout. Schenk dit over het aardappelmengsel.
Bakhet geheel ongeveer 30 minuten gaar.
Lekker met vers brood

Je kunt het ook gemakkelijk van te voren maken en dan later opwarmen in de oven.

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor: 4 personen
Type: hoofdgeredcht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *