Pasteitjes met champignons en madera

Ingredienten:
4 pasteibakjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
150 gram wortel
250 gram champignons
70 gram boter
25 gram bloem
0,5 liter groentebouillon
1 dl madera
zout en peper
1 laurierblad

Bereidingswijze:
Sjalot en knoflook versnipperen.
Wortel in brunoise (zie keukentermen) snijden.
Champignons (normale grootte) in vier snijden.
Sjalot, knoflook en wortel in de helft van de boter aanfruiten, bloem toevoegen en goed mengen met een houten lepel.
Al roerende met een garde de bouillon erbij gieten, zout, peper en laurierblad toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
De champignons stoven in de rest van de boter.
Champignons en madera aan de saus toevoegen en nog even laten sudderen.
De pasteivormpjes in een matig warme oven verwarmen en op het laatste moment vullen met de champignonragout.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *