Pate van Ei

Ingredienten:
75 gr margarine, 1 prei, 8 eieren, 2 eetl fijngehakte peterselie 1 eetl mosterd 1-3 eetl geraspte belegen kaas,peper/zout.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Prei in dunne ringen snijen. Eieren hard koken en in grove stukken snijden.
Bereiding:
Smelt de helft van de margarine in de pan. Voeg de prei toe en stoof de groente op een laag vuur al roerend in ca. 10 minuten zacht. Doe de rest van de margarine in de pan en laat het smelten. Voeg al roerend de stukjes ei en de peterselie toe. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas goed door het preimengsel. Doe dit mengsel over in een cakevorm en druk het stevig aan. Plaats de vorm ongeveer 3 uur in de koelkast tot de paté stevig is geworden. Stort na 3 uur de pate uit de vorm. Als je bang bent dat dit niet lukt maak je de buitenkant van de vorm heel even warm met warm water.

Bereidingstijd: 200
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *