Patrijs in witte wijnsaus

Ingredienten:
* 4 patrijzen
* 2 dl. witte wijn
* 2 mango’s
* 2 el. creme fraiche of zure room
* 1 ui
* 1 tl. citroensap
* 1 tl. mosterd
* peterselie
* selderie
* 100 gr. boter of margarine
* aardappelmeel of allesbinder
* zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de patrijzen met zout en peper.
Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie.
Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin.
Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mango’s in partjes en de mosterd toe.
Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ca. 40 minuten.
Voeg de creme fraiche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 minuten toe.
Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *