Hoewel je tegenwoordig in restaurants zo ongeveer alle gerechten voorgeschoteld kunt krijgen met een kwak pesto erop, is het van oorsprong een saus voor over de pasta. De rechtgeaarde Italiaan maakt deze saus door basilicum, knoflook, desgewenst pijnboompitten en wat zout in een vijzel fijn te stampen, waarna hij er vervolgens parmezaanse kaas doorheen mengt, om ten slotte telkens een scheutje olijfolie aan het mengsel toe te voegen. De gehaaste Nederlander kan er ook voor kiezen alle ingrediƫnten in een keukenmachine te vermalen en er dan de olie door te roeren. Maar denk erom, niet aan je Italiaanse vrienden vertellen!
pesto
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven