Pittige St. Jakobsschelpen

Ingredienten:
8 Sint Jakobsschelpen – 1 ei – paneermeel – 3 dl visfumet – 3 sjalotjes – 1 takje kervel – 1 dl witte wijn – 1 dessertlepel mosterd – 60 gram boter- 40 gram bloem – peterselie – dragon – 1 borrelglas cognac – peper, zout – 0,8 dl azijn

Bereidingswijze:
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Doe ze in een pannetje, samen met de wijn en de azijn. Breng het aan de kook en laat het zachtjes voor een derde deel inkoken. Verwarm de visbouillon, geef er de mosterd bij, meng deze goed door de bouillon en laat nog 5 minuten koken. Geef deze bouillon bij het vocht met de sjalotjes en laat weer iets inkoken. Kneed de boter met de bloem tot een beurre manie. Voeg deze onder kloppen bij beetjes bij de bouillon zodat er een gladde saus ontstaat. Was de kruiden en laat ze even meetrekken in de saus. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Flambeer de saus met de cognac. Droog de schelpdieren goed af. Klop het ei los. Wentel de schelpdieren door het ei en dan door het paneermeel. Sauteer ze in wat olie bruin in ongeveer 3 minuten. Plaats ze in de schelpen, schenk er wat saus over en serveer meteen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Type: Vis
Seizoen: Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *