Om te voorkomen dat baksels als brood en cake even plat uit de oven komen als ze erin zijn gegaan, dient er een rijsmiddel aan het deeg of beslag te worden toegevoegd, bijvoorbeeld gist, stijfgeklopt eiwit of bakpoeder. Deze middelen zorgen ervoor dat je baksel uitzet en omhoog komt (zie ook rijzen ). Wordt ook gebruikt in oliebollen en aanverwante eetwaren.
rijsmiddel
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven