Rodekoolsalade met spekjes en noten

Ingredienten:
250 gram rode kool
zout
2 eetlepels azijn
2 eetlepels balsamico-azijn
2 theelepels mosterd
150 gram gezouten spekreepjes
50 gram hazelnoten
peper
gedroogde dragon
3 eetlepels notenolie

Bereidingswijze:
Rodekool schoonmaken, wassen en in heel fijne reepjes snijden.
Bestrooien met zout, mengen met azijn en 1 uur in de koelkast laten staan.
Ondertussen de spekreepjes krokant bakken en afblussen met balsamico-azijn.
De noten grof hakken en licht roosteren in een droge koekenpan.
De rodekool afspoelen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Alle ingrediënten mengen.
Dit gerecht kangegeven warden als aparte salade, als koud voorgerecht of als onderdeel van een saladebuffet.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *