Rosticciana van varkensrib met olijven

Ingredienten:
750 gr varkensribstukken met been (soort spareribs)
150 gr gezeefde tomaten uit een pak
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
5 blaadjes salie
1 glas rode wijn
100 gr zwarte olijven
olijfolie
zout, peper

Bereidingswijze:
Hak de varkensribstukken in de lengte in tweeën, of vraag de slager dit te doen.
Braad ze in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan aan.
Maak de knoflooktenen schoon en hak ze grof, evenals de rozemarijn en de salie.
Voeg dit geurige mengsel toe, zout en peper het geheel en giet het glas wijn erbij.
Breng het aan de kook en zet het vuur dan zo laag mogelijk.
Leg het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.
Ontpit de olijven, hak ze in stukjes en voeg die, samen met de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe.
Roer goed door en laat nog een half uur sudderen of tot het vlees zacht is.
Verdeel het vlees over de borden en eet het met stevig brood.
Wij aten dit met gekookte venkel erbij.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *