Mengsel van gesmolten boter en bloem, waar steeds kleine hoeveelheden melk of bouillon doorheen worden geroerd. Het geheim is: blijven roeren totdat alle klontjes eruit zijn! Je hebt blanke (of blonde) roux, en bruine roux, die je krijgt door de boter bruin te laten worden voordat je met de melk of bouillon in de weer gaat.
roux

About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
stomen en stoomovens
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
2 comments to “roux”
You can leave a reply or Trackback this post.