Sajoer Labu Siam (Soep met rundvlees en pompoen)

Ingredienten:
200 gram gestoofd vlees, met de bouillon
3 eetl. plantaardige olie
2 chayotes (lichtgroene, peervormige pompoenen), geschild en ontdaan van zaden en in blokjes gesneden
2 lenteuitjes in stukjes van 1 cm. gesneden
ca 50 gr. platbladige, fijngehakte peterselie
1 theel. asem, opgelost in 1 eetl. warm water
1 eetl. gebakken uitjes

Bereidingswijze:
Stoof het vlees in gezouten water, waarmee het vlees net bedekt wordt.
Stoof het op zeer laag vuur tot het helemaal zacht is.
Haal het vlees uit de pan en snijd het in blokjes van 1 x 2 cm.
Houd een liter van de bouillon bij de hand.
Bereidingswijze Verhit de olie en bak daarin de samengestampte ingrediënten voor de kruidenpasta (zie basis gerechten) tot ze lekker ruiken.
Doe er dan het vlees bij en roer het voortdurend door tot de kruiden goed met het vlees gemengd zijn.
Schenk dan de bouillon erbij.
Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de chayotes, lenteuitjes, fijngehakte peterselie en het asemwater toe.
Laat het geheel even goed warm worden.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *