Salade Alexandra

Ingredienten:
Enkele blaadjes kropsla
1 grapefruit (pompelmoes)
1 sinaasappel
1 bleekselderij
1 peer
1 appel
8 blauwe druiven
4 eetlepels mayonaise
8 hazelnoten

Bereidingswijze:
Bleekselderij wassen, ontvliezen en in julienne snijden.
Een beetje water aan de kook brengen en hierin de julienne van selderij blancheren.
Selderij afgieten en onder koud water verfrissen. Droogdeppen met keukenpapier.
Grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen en in halve plakjes snijden.
Appel en peer schillen en in gelijkmatige blokjes snijden.
Druiven wassen, halveren en pitten verwijderen.
Kropsla wassen en drogen.
Bladen kropsla op de bodem van een slakom schikken.
De vruchten en selderij mengen, op de sla schikken.
Hazelnoten fijnmalen in keukenmachine of met notenrasp en dit met de mayonaise mengen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *