Salade van gerookte kip met peer en Parmezaan

Ingredienten:
2 gerookte kipfilets
1 theelepel gedroogde dragon
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosuitje
3 eetlepels witte wijnazijn
2 peren conference
70 gram geraspte parmezaan
1 bakje waterkers

Bereidingswijze:
Maak een marinade van olijfolie, dragon en geperst knoflookteentje.
Gerookte kipfilet in dunne plakjes snijden en gedurende 2 uren in de marinade laten trekken (afgedekt in de koelkast).
Bosuitje in fijne ringen snijden.
Peren schillen, in blokjes snijden en mengen met de witte wijnazijn.
Waterkers wassen en laten uitlekken.
Haal de stukjes gerookte kipfilet uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Waterkers op kleine bordjes schikken.
Bosui, peer en olie van de marinade mengen en op de waterkers doen.
Leg de plakjes kipfilet hier op en bestrooi met de gehakte parmezaan.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *