Schotse Zalm salade

Ingredienten:
200 gr. dun gesneden Schotse zalmfilet 4 st. Hollandse nieuwe 2 st. vleestomaten 1 kleine witte ui 1 eetl. Gedroogde roze pepers 2 eetl. Dragon azijn 6 eetl. Olijfolie grof zeezout diverse slasoorten om te garneren gehakte dille

Bereidingswijze:
Verwijder de staartjes van de haringen en snijd de haringen vervolgens in kleine dobbelsteentjes. Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne ringen. Maak een marinade van de rest van de ingrediënten en leg eerst de haring, daarna de zalm en tenslotte de tomaat en de ui in een schaaltje. Giet de marinade eroverheen en laat het geheel één uur in de koelkast marineren. Schik wat sla op 4 borden, doe de inhoud van het schaaltje in een zeef, laat dat goed uitlekken en verdeel alles over de 4 borden.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *